Het hospice

Hospice De Markies biedt ernstig zieke mensen in de laatste fase van hun leven een huiselijke omgeving om te sterven als dat thuis niet meer mogelijk of wenselijk is.

Visie

Hospice de MarkiesHet hospice wil ieder mens in staat stellen in de laatste levensfase richting te geven aan het eigen leven en de afronding daarvan. De wensen en behoeften van de gast staan daarbij voorop. Wij respecteren de ander in zijn of haar anders zijn en bieden ruimte om dit tot uitdrukking te brengen. De zorg voldoet aan een hoog kennisniveau, welke wordt gedeeld in de regio Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. Het hospice richt zich op een goede samenwerking en ieder voelt zich daar verantwoordelijk voor. Verlichting van ongemakken en kwaliteit van leven (welbevinden en comfort) zijn de uitgangspunten. Hospice De Markies staat open voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of leeftijd.

Onderscheidend

Mensen die geen uitzicht meer hebben op genezing (palliatieve fase) verblijven soms op een palliatieve unit om klachten te verlichten en de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Een palliatieve fase wil niet altijd zeggen dat de persoon snel zal sterven (terminale fase). In Hospice De Markies verblijven alleen gasten in een terminale fase met een levensverwachting van drie maanden of korter. Hospice De Markies onderscheidt zich dan ook ten opzichte van palliatieve units op de volgende punten:

Uitzending RTL Lifestyle Experience

Onlangs werd een reportage van het hospice uitgezonden bij RTL Lifestyle Experience. Bekijk hier de uitzending.

Jubileumuitgave

In het kader van het vijfjarig jubileum van het hospice, werd het prachtige verhaal geschreven van twee dames die elkaar onder bijzondere omstandigheden in het hospice ontmoetten. In deze jubileumuitgave staan de verhalen van Corry Hoetelmans en Marianne de Mooij centraal. Ze vertellen over hun overleden echtgenoten, het verblijf in het hospice en de vriendschap die daar ontstond. Klik hieronder om de jubileumuitgave in te kijken.

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Contactgegevens

Hospice de Markies

Kardinaal de Jonglaan 1
4624 ES Bergen op Zoom
Telefoon: 0164 – 851 001 (24 uur per dag bereikbaar)
E-mail: hospicedemarkies@tantelouise-vivensis.nl

Hospice De Markies is een onderdeel van stichting tanteLouise-Vivensis

Boerenverdriet 18
4613 AK Bergen op Zoom
Telefoon: 0164 - 71 33 00
E-mail: info@tantelouise-vivensis.nl