• "Vader zei: ik ga niet naar dat spookhuis maar gaandeweg en weggaande bleken de spoken engelen"
  • "Niet alleen hebben jullie aan pa zoveel zorg en rust gegeven, maar ook aan ons."
  • "Door alle warmte die we hier hebben gekregen, heeft ’t ondanks alles tot een goede tijd gemaakt"

Informatiemiddag 14 september

Om dat te vieren deed het hospice op 14 september mee aan de landelijke Open Monumentendag in het Groot Arsenaal. In samenwerking met de stichting Vrienden Hospice De Markies kon men in tal van informatiestands antwoorden vinden op vragen rondom het levenseinde.

Het programma werd afgetrapt met een presentatie over Hospice De Markies door locatiemanager Leanne Otto. “De laatste decennia zijn er veel nieuwe ontwikkelingen”, weet Leanne. “Er is ook veel aandacht in de media, maar toch roept het afscheid bij veel mensen vragen op, daar proberen we vandaag antwoord op te geven.”

Daarna was het de beurt aan Denise Mulders, muziektherapeute bij tanteLouise. Denise vertelde over de waarde van muziek in de laatste levensfase. Arts Antoinette van der Heijden gaf een lezing over euthanasie, terwijl notaris Caroline de Maat de aanwezigen informeerde over de wilsbeschikking en het levenstestament. Bij Connie kon men aankloppen over het vrijwilligerswerk, terwijl Peter je daarvan – letterlijk! – een mooi voorbeeld liet proeven. Met een indrukwekkende foto-expositie van Gwendolyn Pieters, ‘Momenten om te koesteren’, gaf de fotografe een inkijk op het afscheid en de dood, deze is tenslotte onlosmakelijk verbonden met het leven.

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Huiskamer