• "Vader zei: ik ga niet naar dat spookhuis maar gaandeweg en weggaande bleken de spoken engelen"
  • "Niet alleen hebben jullie aan pa zoveel zorg en rust gegeven, maar ook aan ons."
  • "Door alle warmte die we hier hebben gekregen, heeft ’t ondanks alles tot een goede tijd gemaakt"

Informatiemiddag 14 september

Hospice De Markies bestaat tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn stichting Vrienden Hospice De Markies en Hospice De Markies op zaterdag 14 september – tijdens de landelijke Open Monumentendag – aanwezig in het Groot Arsenaal. Hier kunt u een kijkje nemen bij verschillende informatiestands. Ook is het mogelijk een van de lezingen bij te wonen. Verder kunt u de foto-expositie ‘Momenten om te koesteren’ van Gwendolyn Pieters bewonderen. Iedereen is van harte welkom!

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven. De laatst decennia zijn er veel nieuwe ontwikkelingen rondom de laatste levensfase en het afscheid. In de media wordt hier veel aandacht aan besteed. Maar, wat weet ik nu eigenlijk over de laatste levensfase? Wat kan en mag er allemaal? Hoe houd ik de regie in eigen hand? Hoe zorg ik dat niet mijn naasten voor moeilijk keuzes komen te staan? Wat als ik niet meer thuis kan blijven? Heel veel vragen waarop we deze dag een antwoord geven.

Datum:        zaterdag 14 september

Tijdstip:       10.00 uur tot 16.00 uur

Locatie:        Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44, 4611 EL Bergen op Zoom

Tijd Wat Wie
11.00 – 11.30 uur Lezing over Hospice De Markies met informatieve film Leanne Otto – Manager Hospice De Markies

12.00 – 12.30 uur Presentatie over muziektherapie en de waarde van muziek in de laatste levensfase Denise Mulders – Muziektherapeute

13.00 – 13.30 uur Lezing over wilsbeschikking, levenstestament Caroline de Maat -Notaris

14.00 – 14.30 uur Lezing over euthanasie Antoinette van der Heijden – Arts

15.00 – 15.30 uur Lezing over Hospice De Markies met informatieve film Leanne Otto – Manager Hospice De Markies

10.00 – 16.00 uur Informatiestands over diverse zaken rondom

het levenseinde en afscheid

Diverse organisaties

10.00 – 16.00 uur

Doorlopende foto-expositie ‘Momenten om te koesteren’ met foto’s van waardevolle momenten uit het leven

Gwendolyn Pieters

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Huiskamer