• "Vader zei: ik ga niet naar dat spookhuis maar gaandeweg en weggaande bleken de spoken engelen"
  • "Niet alleen hebben jullie aan pa zoveel zorg en rust gegeven, maar ook aan ons."
  • "Door alle warmte die we hier hebben gekregen, heeft ’t ondanks alles tot een goede tijd gemaakt"

Ons hospice

Hospice De Markies is een van de dertien hospices in Nederland met het Prezo (PREstaties in de Zorg) keurmerk. Gasten van het hospice kunnen in een huiselijke omgeving op een waardige en geheel eigen manier invulling geven aan de laatste fase van hun leven.

Het is de wens van velen om thuis te kunnen sterven. Thuis, te midden van de mensen die hen lief zijn en in de omgeving die vertrouwd is. Om tal van redenen is het soms niet mogelijk om die wens in vervulling te laten gaan. Voor hen is er Hospice de Markies, een comfortabele woning midden in de wijk Oost van Bergen op Zoom.

Er zijn zes appartementen, die van alle gemakken zijn voorzien en een prachtige gezamenlijke tuin om in te vertoeven. In een warme en huiselijke sfeer bepaalt onze gast zelf hoe hij of zij zijn dagen doorbrengt, wat men wenst of nodig heeft en wie men om zich heen wil hebben.

Net als thuis kan er in het hospice genoten worden van muziek, een heerlijke maaltijd of een glaasje wijn. Alles wat bij het leven hoort, gebeurt in het hospice en net als thuis wordt er in het hospice intensief geleefd. Ook als een gast bijvoorbeeld een jubileum, verjaardag of geboorte te vieren heeft, wordt er ondersteuning geboden om er iets moois van te maken. Op elk gewenst moment kan onze gast een beroep doen op medische ondersteuning en op de inzet van onze gespecialiseerde verpleegkundigen en vrijwilligers.

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Huiskamer