• "Vader zei: ik ga niet naar dat spookhuis maar gaandeweg en weggaande bleken de spoken engelen"
  • "Niet alleen hebben jullie aan pa zoveel zorg en rust gegeven, maar ook aan ons."
  • "Door alle warmte die we hier hebben gekregen, heeft ’t ondanks alles tot een goede tijd gemaakt"

Ons hospice

Hospice De Markies is een comfortabele woning aan de Kardinaal de Jonglaan, middenin de wijk Oost in Bergen op Zoom. Gasten van het hospice kunnen in een huiselijke omgeving op een waardige en geheel eigen manier invulling geven aan de laatste fase van hun leven.

Eigen appartement

Er zijn zes appartementen, die van alle gemakken zijn voorzien. Elke kamer is ingericht met een elektrisch verstelbaar bed, een zithoek met slaapbank, een keukentje en een volledig uitgeruste badkamer met eigen toilet. Elke kamer heeft een muziekinstallatie, flatscreen tv en wifi-verbinding. Er is voldoende ruimte om dierbare foto’s, tekeningen of schilderijen op te hangen en om eigen vertrouwde spulletjes neer te zetten.

Gezamenlijke ruimtes

In het hospice zijn er een aantal ruimtes voor gezamenlijk gebruik, zoals de tuin, stilteruimte, huiskamer en keuken. In de huiskamer, het kloppend hart van het hospice, treffen gasten, familieleden en medewerkers elkaar voor een praatje, kopje koffie of wat te eten. In de open keuken bereiden kookvrijwilligers dagelijks een heerlijke maaltijd. Uiteraard kan iedereen (gasten of bezoek) in overleg ook zelf eten klaarmaken. Verder is er een mooie tuin met een groot terras, waterpartijen, planten, bloemen en beschutte zithoekjes.

Zelf bepalen

Hospice De Markies stelt iedere gast in staat om richting te geven aan het eigen leven en de afronding daarvan. Net als thuis bepaalt de gast zelf hoe hij of zij de dagen doorbrengt en wie er wanneer op bezoek mag komen. Er kan in het hospice genoten worden van muziek, een heerlijke maaltijd of een glaasje wijn. Alles wat bij het leven hoort, gebeurt in het hospice en net als thuis wordt er in het hospice intensief geleefd. Ook als een gast bijvoorbeeld een jubileum, verjaardag of geboorte te vieren heeft, wordt er ondersteuning geboden om er iets moois van te maken.

Impressie

Onderaan deze pagina kunt u een kijkje nemen in het hospice. Of bekijk hieronder de reportage die RTL in 2015 over het hospice maakte.

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Huiskamer