• "Vader zei: ik ga niet naar dat spookhuis maar gaandeweg en weggaande bleken de spoken engelen"
  • "Niet alleen hebben jullie aan pa zoveel zorg en rust gegeven, maar ook aan ons."
  • "Door alle warmte die we hier hebben gekregen, heeft ’t ondanks alles tot een goede tijd gemaakt"

Vrijwilligers

Vrijwilligers nemen in Hospice De Markies een zeer belangrijke plaats in. Zij vervullen veel verschillende functies naargelang hun eigen kennis en kunde, voorkeur en mogelijkheden.

Zij zijn actief als zorgvrijwilliger, gastvrouw/gastheer, kookvrijwilliger en tuinvrijwilliger. Hun werkzaamheden kenmerken zich door het geven van tijd, aandacht en ondersteuning aan de gast en diens naasten. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de verpleegkundige.

Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat zij een training rondom palliatief terminale zorg volgen en hun kennis en vaardigheden bijhouden. Dit vraagt een bereidheid om regelmatig trainingen, evaluatiebijeenkomsten en thema-avonden bij te wonen.

Benieuwd hoe zo’n dag als vrijwilliger in het hospice eruit ziet? Lees hier het verhaal van kookvrijwilliger Marc Steinmann: “Als kok heb ik alle vrijheid om het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Niets is te gek als het gaat om hun welzijn.”

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het hospice.

Ook vrijwilliger worden bij Hospice De Markies? Neem dan vrijblijvend contact op met de Coördinator Vrijwilligerswerk via vrijwilligerswerk@tantelouise.nl of via telefoonnummer 0164 – 713 300.

Neem een virtueel kijkje in het hospice.

Huiskamer